Toiminta­kertomus vuodelta 2013

Henkilöjäsenet 19 +/- 0
Kannatusjäsenet 11 - 1 .
51 - 1

Vuoden aikana luopui kannatusjäsenyydestä yksi yritys. Muilta osin jäsenistössä ei tapahtunut muutoksia.

Johtokunnassa ovat toimineet

Jarmo Ojanperä puheenjohtaja
Mika Aaltonen varapuheenjohtaja
Jarmo Aalto
Timo Stenroos
Esa Paavola
Timo Randell taloudenhoitaja
Jaakko Lainio sihteeri

Tilat 1) Läntinen Rantakatu 27. Alakerran tilat olivat vuokrattuna RAVINTOLA Sergio’s:lle (Cantina di Bacco Oy Ltd) ja yläkerran tilat CCM Arkkitehdeille.
2) Kiinteistö Oy Turun Hämeenkatu 24. Turun Ammattiopistosäätiön kanssa yhdessä hankittu Koskisen talo oli yhdistyksen hallinnassa sopimuksen mukaisesti. Sopimus on voimassa 31.7.2014 asti ja sen jatkamisesta tultaneen tekemään päätös vuoden alussa.

Yhdistyksen kokoustiloina on käytetty pääasiassa omaa kerhohuoneistoa. Käyttökertoja oli Samuelin Salissa (iso kokoushuone) yhteensä 18 kertaa ja Klubitiloissa 32 kertaa. TAO:lla oli varauksia Samuelin Saliin 110 kertaa. Kokonaisuutena tarkasteltuna tilojen käyttöaste säilyi lähes vuoden 2012 tasolla.

TAO:n Maalarikahvila ja yhdistyksen naisjaosto ovat huolehtineet useimmiten kokousten illallistarjoiluista.

Talous Alkuvuoden aikana taloustilanne näytti kehittyvän kohtuullisen hyvin ja Hämeenkadun kiinteistöön kohdistuneet lainatkin saatiin jo suurelta osin maksettua. Syksyllä tilanne kääntyi hieman huonompaan suuntaan johtuen Läntisen Rantakadun kiinteistön toisena vuokralaisena olevan ravintolan ja TMMY:n eriävistä tulkinnoista vuokranmaksuvelvoitteeseen. Kokonaisuutena taloustilanne pysyi siis edelleen tiukkana.

Järjestöllinen toiminta

Kuukausikokouksia on pidetty 6 kertaa. Helmikuun kokousisäntänä oli Pohjola Vakuutus Oy, maaliskuussa Innox Oy ja huhtikuussa Tikkurila Oyj. Syksyn ensimmäistä kokousta isännöi Kehittämiskeskus Oltermanni. Marraskuun kokous pidettiin Väri ja Pinta messujen yhteydessä Helsingin messukeskuksessa. Joulukuun kokous oli jälleen Omissa tiloissa ja kokouksen jälkeen vietettiin TAO:n isännöimä pikkujouluilta.

Johtokunta on vuoden 2013 aikana kokoontunut 9 kertaa.

Kokouskutsuissa ja muussa tiedottamisessa on käytetty ensisijaisesti sähköpostia.

Edustukset

Markku Yrtti on toiminut Pintaurakoitsijat ry:n hallituksessa, Huhtikuusta alkaen Mika Aaltonen.

Jarmo Ojanperä on toiminut yhdistyksen edustajana Läntinen Rantakatu 27:n ja Hämeenkatu 24:n yhtiökokouksissa.

Mika Aaltonen on toiminut yhdistyksen edustajana Turun Ammattiopistosäätiön hallituksessa.

Jarmo Ojanperä ja Jari Aalto ovat edustaneet yhdistystä Hämeenkatu 24:n hallituksessa.

Jari Aalto on toiminut Kiinteistöyhtiö Läntinen Rantakatu 27 hallituksen jäsenenä.

Koulutus- ja opintomatkatoiminta

Kehittämiskeskus Oltermannin järjestämissä koulutustilaisuuksissa v. 2013 oltiin mukana hieman vähemmän kuin vuonna 2012.

8.1. TMMY:n liikejäsenten keskusteluilta

8.2 Väri ja pintamessut

13.1. Maalausliikkeiden salibandyturnaus

26.3. Tilaajavastuulain uudistus ja rakennusalan veronumero.

2.10. Aivot töissä ja vapaalla.

24.10. Uuden esimiehen/nuoren johtajan työkalut.

4.12. YSE & urakoitsijan etujen hallinta.

Markkinointitoiminta

Yhdistyksen verkkosivuja päivitettiin. Yhteisilmoituksesta Keltaisilla Sivuilla luovuttiin kokonaan.
Toukokuun lopulla kutsuttiin jäsenyydestä kiinnostuneita yrityksiä tutustumaan yhdistyksen toimintaan Loimijoki Golfiin.
Syksyllä osallistuttiin Väri ja Pinta-messuille.

Perinnetoiminta

Perinnetapahtumina järjestettiin yhdessä Turun Maalarikillan kanssa helmikuun Ystävänpäivälounas ja toukokuun Maskaritreffit.

Stipendit ja muistamiset

Kuopion maalarimestariyhdistys 100 v.
Tasoite- ja maalaustyöt Nikula ky; sukupolvenvaihdosonnittelut
Jaakko Lainio 60 v ; Pintaurakoitsijoiden rintamerkki
Stipendi TAO:ssa hyvin menestyneelle opiskelijalle.

Urheilu- ja virkistystoiminta

Virkistystoimintana järjestettiin tammikuun alussa viimevuotiseen tapaan jäsenliikkeiden välinen salibandy-tapahtuma Nuutin Turnaus.

Tammikuun lopussa järjestettiin yhdistyksen vuosijuhla omassa kerhohuoneistossa. Pikkujoulutapahtumana järjestettiin joulukuun puurojuhla.

Vapunpäivänä tarjottiin vappubrunssi Koskisen talolla.

Keilailu / Väri-Team säilytti edelleen suosionsa yhdistyksen puitteissa harrastettavana urheilulajina ja sen puitteissa jatkettiin pitkäaikaista yhdistysten välistä seuraotteluperinnettä Helsingin, Tampereen, Porin, Rauman ja Kuopion maalarimestariyhdistysten sekä myös Turun rakennusmestariyhdistyksen kanssa. Harjoituksissa käytiin keskiviikkoiltaisin ja joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona oli oma pieni kuukausikisa.

Klubi-iltoja pidettiin kerholla säännöllisesti. Ohjelma muotoutui pääosiltaan hyvän iltapalan äärellä käydyistä keskusteluista ja seurapeleistä. Suosituin pelimuoto oli Texas Holdem, jossa käytiin myös oma kinkkuturnaus.